Hybride warmtepomp Deinum Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Atag, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Deinum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Hier vind je bruikbare informatie over kosten, geschatte besparing, werking, verschillende soorten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke mono cv-ketel. We zien het veel in Deinum. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en niet al te dure oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 75%. De cv-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Let op: matige tot goede isolatie is essentieel. Welke uitvoering rijmt met mijn huis? Verderop check je praktische info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Thermia systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Deinum. Een soort airco die buiten staat “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat met een leiding naar het binnendeel. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing er er al vanaf €2900.

Simpele installatie

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Schroeft gasverbruik terug tot 60%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Menameradiel. Waar mag ik op rekenen? Hierna bekijk je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Deinum op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €410 op jaarbasis. Tevens daalt jouw Co2 uitstoot met 2150 kilo. Lekker geld overhouden en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Neede.

SituatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel500 m3 gas + 1100 kWh per jaar€535€4102150 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Deinum? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 25% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Deinum.

Subsidie (ISDE) in Deinum

De overheid hanteert een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1200 tot +/- €3700. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen betaam je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en de hoogte van de subsidie. Meestal volgt een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn allerhande oplossingen. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Neem altijd een gecertificeerde installateur in Deinum. Tevens kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink en ook Vaillant) is in deze situatie onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet elke gasgestookte ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Wanssum installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Menameradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Deinum.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie zoek jij een kleine (200 liter) of grotere boiler (300 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Deinum installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!