Hybride warmtepomp Delden Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn biomassaketel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Delden met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze website vergelijk je nuttige uitleg over werking, subsidies, voordelen en nadelen , terugverdientijd enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Delden. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Een simpele en relatief goedkope oplossing om te besparen op de energienota. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 81%. De CV-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke installatie matcht bij mijn huis? Hieronder ontdek je bruikbare info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Thermics Energie systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Delden. Een soort airco-installatie haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €2500.

Simpele installatie

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 55%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Hof van Twente. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder lees je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Delden op).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €400 per 12 maanden. Daarnaast beperk je de Co-2 uitstoot tot 2200 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Neer.

Situatie Energieconsumptie* Energierekening* Besparen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3400 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 550 m3 gas + 1150 kWh per jaar €576,5 €400 2200 kilo

* Per 12 maanden (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Delden? (update december 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kostprijs, kosten van het installeren, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 35% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Delden.

ISDE Subsidie in Delden

De RVO verleent een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1000 tot €3800. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren behoor je alle kosten en baten verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan verschillende systemen. De traditionele gas ketel werkt bij piekverbruik. Zoek daarvoor zeker een vakbekwame installateur in Delden. Verder kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. Meer daarover lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Elco of Intergas) is dan onmisbaar. De gasketel springt bij bij piekverbruik. Denk aan situaties in de winter. Tip: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Wapenveld installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Hof van Twente)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Delden.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten voor een warme douche of om te koken. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie selecteer je een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (400 liter). Dankzij krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Delden installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!