Hybride warmtepomp Delfgauw Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Intergas, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Denk daarbij aan elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar is ook prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Delfgauw met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over voordelen en nadelen , kosten, terugverdientijd, geschatte besparing en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Delfgauw. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en niet al te dure oplossing om de gasrekening te drukken. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 72%. De hr-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk systeem matcht bij mijn huis? Verderop vind je praktische info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Toshiba systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Delfgauw. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat via leidingen naar de warmtepomp. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2100.

Eenvoudig te plaatsen

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 65%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Pijnacker-Nootdorp. Concrete cijfers? Hieronder analyseer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Delfgauw op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €390 per jaar. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2250 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Neerijnen.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1600 m3 gas€1008€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel600 m3 gas + 1200 kWh per jaar€618€3902250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Delfgauw? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, installatiekosten, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Zuid-Holland.

Productprijs

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 40% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Delfgauw.

ISDE Subsidie in Delfgauw

De overheid hanteert een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmtenet, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1800 – €3800. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten betaam je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen kom je uit op een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan verschillende manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als je veel warm water gebruikt. Vraag zeker een ervaren installateur in Delfgauw. Tevens kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Agpo of natuurlijk Junkers) is dan onontbeerlijk. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. O.a. op koude dagen. Tip: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je een keuze maakt. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Wapse installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Pijnacker-Nootdorp)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Delfgauw.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te wassen. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie ga jij voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (375 liter). Met krachtige zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Delfgauw aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!