Hybride warmtepomp Delft Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw welbekende hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Delft met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site signaleer je handige informatie over subsidies, terugverdientijd, kosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Delft. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 75%. De hr-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welke installatie matcht bij mijn budget en eisen? Onderstaand detecteer je een vergelijking van de 2 meest gekozen opties (en bekijk Vaillant systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Delft. Het buitendeel (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €3100.

Handige snelle montage

Vloerverwarming is niet perse nodig

Verantwoord verwarmen

Reduceert gasverbruik met 80%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Delft. Waar moet ik aan denken? Verderop lees je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Delft aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €370 per jaar. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 2350 kilo. Lekker geld overhouden en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Neerkant.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1700 m3 gas€1071€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel700 m3 gas + 1300 kWh per jaar€701€3702350 kilo

* Per 12 maanden (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Delft? (update februari 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, installatiekosten, subsidies en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 30% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Delft.

ISDE Subsidie in Delft

Het rijk faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1500 tot €4600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen moet je alle aspecten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en de subsidies. Normaliter volgt een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met velerlei manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als je veel warm water gebruikt. Vraag tenminste een gediplomeerde installateur in Delft. Tevens kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De tips van onze experts lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Buderus of natuurlijk Junkers) is in deze situatie onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Update: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Lees je goed in alvorens je een systeem kiest. Zoek ook naar hybride systeem in Warder installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Delft)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Delft.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of voor de afwas. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte zoek jij een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Via krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Delft laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!