Hybride warmtepomp Delfzijl Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Onder ander biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Delfzijl met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hieronder signaleer je handige details over werking, energiekosten, kosten, verschillende soorten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” CV-ketel op gas. Zeer populair in Delfzijl. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 64%. De hr-ketel is alleen nodig als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Let op: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering sluit aan bij mijn woning? Verderop vergelijk je meer uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Venco systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Delfzijl. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat per leidingen naar de warmtepomp. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2100.

Handige snelle montage

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Schroeft gasverbruik terug tot 65%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Delfzijl. Hoeveel precies? Verderop check je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Delfzijl aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €360 per jaar. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2400 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en daarnaast erg milieubewust. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Nes-Heerenveen.

Situatie Verbruik energie* Energienota* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1750 m3 gas €1102,5 €0 3600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 750 m3 gas + 1350 kWh per jaar €742,5 €360 2400 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Delfzijl? (update september 2021)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Groningen.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 30% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Delfzijl.

Subsidie (ISDE) in Delfzijl

De landelijke autoriteit biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2400 tot +/- €2500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen behoor je alle aspecten optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en de subsidies. In het algemeen ontstaat een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met tal van systemen. De traditionele gas ketel werkt als er extra capaciteit nodig is. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in Delfzijl. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler installeren. Meer over al deze combinaties lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als Buderus en ook Radson) is wel aan te raden. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra capaciteit nodig is. Onder andere in de koudere maanden. Belangrijk: niet elke CV-ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Warffum installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Delfzijl)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Delfzijl.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten voor een warme douche of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote variant (350 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Delfzijl laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!