Hybride warmtepomp Delwijnen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Nefit, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Populaire voorbeelden zijn pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Delwijnen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je praktische details over terugverdientijd, verschillende soorten, geschatte besparing, werking enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Delwijnen. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare manier om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 82%. De hr-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welke uitvoering matcht bij mijn huis? Hieronder bekijk je meer uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Viessmann systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Delwijnen. Het buitendeel (een soort airco) onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. Het systeem heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie er er al vanaf €3300.

Makkelijk te installeren

Geen aanpassingen in huis nodig.

Erg milieuvriendelijk

Reduceert gasverbruik met 70%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Zaltbommel. Waar moet ik aan denken? Verderop detecteer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Delwijnen aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €350 per 12 maanden. Tevens daalt jouw Co2 uitstoot met 1600 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Nu ook online: hybride warmtepomp Nes.

SituatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1800 m3 gas€1134€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1400 kWh per jaar€784€3501600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Delwijnen? (update juni 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Kosten

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 30% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Delwijnen.

ISDE Subsidie in Delwijnen

De RVO verleent een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1500 tot ongeveer € 2600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten behoor je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Vaak ontstaat een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan verschillende systemen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra veel vraag is. Vraag minstens een betrouwbare installateur in Delwijnen. Verder kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Meer over al deze combinaties lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Baxi en Remeha) is dan noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Update: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Warfhuizen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Zaltbommel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Delwijnen.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte zoek jij een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (350 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Delwijnen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!