Hybride warmtepomp Den Bommel Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Vaillant, Intergas, Remeha, Atag) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw welbekende cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Den Bommel met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je meer informatie over voordelen en nadelen , geschatte besparing, verschillende soorten, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Den Bommel. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 61%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Onthoud wel: redelijke isolatie is essentieel. Welk systeem past bij mijn huis? Onderstaand detecteer je praktische info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Weider systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Den Bommel. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem er er al vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Verantwoorde keuze

Reduceert gasverbruik met 60%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Goeree-Overflakkee. Wat is realistisch? Hieronder signaleer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Den Bommel aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €330 per kalenderjaar. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1700 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Netterden.

InstallatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1900 m3 gas€1197€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel900 m3 gas + 1500 kWh per jaar€867€3301700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Den Bommel? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiewerk, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Den Bommel.

Subsidie (ISDE) in Den Bommel

De RVO hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1600 tot ongeveer € 4200. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren dien je alle baten en kosten verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. Over het algemeen volgt een hoog rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met velerlei oplossingen. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Selecteer tenminste een vakbekwame installateur in Den Bommel. Ook kun je zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Buderus of RLM) is echter cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. O.a. bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Warmenhuizen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Goeree-Overflakkee)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Den Bommel.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote variant (375 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Den Bommel laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!