Hybride warmtepomp Den Ham Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Den Ham met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hieronder analyseer je nuttige informatie over werking, voordelen en nadelen , energiekosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Den Ham. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en voordelige manier om de gasrekening te drukken. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 61%. De cv-ketel is alleen nodig als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Onthoud wel: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk type pomp matcht bij mijn huis? Verderop lees je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk YORK systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Den Ham. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2000.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 65%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Twenterand. Waar mag ik op rekenen? Hierna detecteer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Den Ham aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €290 op jaarbasis. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 1900 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Nu ook online: hybride warmtepomp Niehove.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Energielasten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel550 m3 gas + 1700 kWh per jaar€686,5€2901900 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Den Ham? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 35% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Den Ham.

ISDE Subsidie in Den Ham

Het rijk faciliteert in een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1800 – plus minus €4100. Het totale bedrag hangt af van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren betaam je alle baten en kosten optellen en berekenen. De totale kosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Normaliter kom je uit op een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met velerlei combinaties. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer tenminste een gediplomeerde installateur in Den Ham. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer daarover lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Ferroli of natuurlijk Nefit) is in dit geval cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Actualiteit: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Warstiens installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Twenterand)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Den Ham.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grote variant (400 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Den Ham laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!