Hybride warmtepomp Den Hoorn Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Den Hoorn met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina detecteer je praktische informatie over voordelen en nadelen , terugverdientijd, subsidies, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Den Hoorn. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope aanpak om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 84%. De cv-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welk model rijmt met mijn budget en eisen? Onderstaand signaleer je meer uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk CTA systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Den Hoorn. Het buitendeel (een soort airco) onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2900.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen aanpassingen in huis nodig.

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 80%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Texel. Hoeveel precies? Onderstaand signaleer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Den Hoorn aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €460 per jaar. Daarnaast minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2000 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en jij bent duurzaam bezig. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Nietap.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel650 m3 gas + 850 kWh per jaar€579,5€4602000 kilo

* Per kalenderjaar (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Den Hoorn? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van de installateur, subsidies en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Kosten

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 30% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Den Hoorn.

Subsidie (ISDE) in Den Hoorn

De RVO biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2200 tot €3300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren behoor je alle bovenstaande zaken optellen en berekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Over het algemeen ontstaat een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met velerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Neem altijd een ervaren installateur in Den Hoorn. Daarbij kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Ferroli + Sentry) is dan nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra capaciteit nodig is. O.a. bij strenge vorst. Update: niet elke CV-ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in Waskemeer installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Texel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Den Hoorn.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor een warme douche of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie zoek jij een kleine (175 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Den Hoorn laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!