Hybride warmtepomp Den Horn Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Atag, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Den Horn met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Op deze website bekijk je praktische informatie over voordelen en nadelen , verschillende soorten, geschatte besparing, werking en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Den Horn. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een simpele en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 69%. De cv-ketel is alleen nodig als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Belangrijk: matige tot goede isolatie is essentieel. Welk systeem rijmt met mijn wensen en budget? Hierna signaleer je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Kleventa systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Den Horn. Een buitenunit met ventilator neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling er er al vanaf €3000.

Eenvoudig te plaatsen

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Zuidhorn. Hoeveel precies? Hieronder detecteer je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Den Horn op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – al gauw €450 per jaarafrekening. Eveneens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2050 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Nieuw Annerveen.

Type opstelling Verbruik energie* Energierekening* Bezuinigen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1700 m3 gas €1071 €0 3250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 700 m3 gas + 900 kWh per jaar €621 €450 2050 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Den Horn? (update oktober 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, installatiekosten, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Groningen.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 45% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Den Horn.

ISDE Subsidie in Den Horn

De RVO biedt een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1200 – plus minus €4300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten moet je beslist alle aspecten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. In de regel kom je uit op een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verschillende oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra veel vraag is. Kies hiervoor altijd een vakbekwame installateur in Den Horn. Ook kan jij zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Brink of natuurlijk Rendamax) is in dit geval benodigd. De gasketel springt bij als je veel warm water gebruikt. Onder andere bij strenge vorst. Goed om te weten: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Waspik installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Zuidhorn)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kan jij mogelijk laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting een gasvrije woning in Den Horn.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en verbruik van energie zoek jij een kleine (200 liter) of een XL-systeem (275 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Den Horn installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!