Hybride warmtepomp Den Oever Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, Remeha, Intergas, Nefit) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw huidige ketel mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Den Oever met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je nuttige uitleg over subsidies, energieverbruik, energiekosten, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Den Oever. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en relatief goedkope wijze om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 68%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Belangrijk: redelijke isolatie is cruciaal. Welk type pomp past bij mijn budget en eisen? Onderstaand signaleer je aanvullende details over de 2 meest populaire installaties (of check NEXTHERM systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Den Oever. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2100.

Handige snelle montage

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 75%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Hollands Kroon. Hoeveel precies? Onderstaand bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Den Oever op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €430 per 12 maanden. Daarbij verminder jij CO2 uitstoot 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Nieuw Heeten.

SituatieVerbruik energie*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1800 m3 gas€1134€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1000 kWh per jaar€704€4302150 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Den Oever? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 35% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Den Oever.

ISDE Subsidie in Den Oever

De overheid biedt een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 tot +/- €4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten moet je beslist alle kosten en baten optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Gewoonlijk kom je tot een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met verscheidene manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als je veel warm water gebruikt. Vraag tenminste een ervaren installateur in Den Oever. Verder kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Meer daarover lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo + Radson) is in deze situatie nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp op de piekmomenten. Dat kan zijn in de winter. Belangrijk: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Wateren installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Hollands Kroon)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Den Oever.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (400 liter). Middels speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Den Oever laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!