Hybride warmtepomp Den Velde Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke hr-ketel (Atag, Intergas, Nefit, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Den Velde met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op de site check je alle details over subsidies, energieverbruik, energiekosten, voordelen en nadelen enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Den Velde. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare manier om te besparen op de energienota. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 60%. De hr-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is benodigd. Welk systeem rijmt met mijn budget en eisen? Onderstaand detecteer je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Oilon systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Den Velde. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. De installatie heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem vind je al vanaf €2800.

Simpele installatie

De installateur is er 1 dag mee bezig

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Hardenberg. Exacte aantallen? Hieronder lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Den Velde op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – al gauw €420 per jaarafrekening. Bovendien verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2200 kilo. Lekker geld overhouden en daarnaast erg milieubewust. Nu ook online: hybride warmtepomp Nieuw Namen.

Type opstellingEnergieverbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel850 m3 gas + 1050 kWh per jaar€745,5€4202200 kilo

* Per kalenderjaar (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Den Velde? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, aansluitkosten, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 30% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Den Velde.

Subsidie (ISDE) in Den Velde

De overheid verleent een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1800 tot €4400. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren moet je beslist alle type kosten en baten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en de hoogte van de subsidie. Normaal ontstaat een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Bij de geavanceerde producten met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan velerlei oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Selecteer altijd een gecertificeerde installateur in Den Velde. Tevens kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Daalderop of natuurlijk Radson) is in deze situatie aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je opeens veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Belangrijk: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Watergang installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Den Velde.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie zoek jij een kleine (200 liter) of een XL-systeem (400 liter). Met krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Den Velde aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!