Hybride warmtepomp Denekamp Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Vaillant, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Denekamp met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website check je praktische informatie over voordelen en nadelen , verschillende soorten, kosten, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Denekamp. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een probleemloze en betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik verminder je zo met 81%. De hr-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welk systeem past bij mijn situatie en budget? Hieronder ontdek je praktische info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk SmartHeat systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Denekamp. Een buitenunit met ventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling vind je al vanaf €3000.

Simpele installatie

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Dinkelland. Hoeveel precies? Hieronder signaleer je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Denekamp aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €410 per jaar. Verder minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2250 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Lees nu verder over hybride warmtepomp Nieuw Scheemda.

Installatie Energieconsumptie* Energienota* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 3450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 900 m3 gas + 1100 kWh per jaar €787 €410 2250 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Denekamp? (update mei 2021)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Kosten

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 45% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Denekamp.

ISDE Subsidie in Denekamp

Het rijk verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1900 tot ongeveer € 5000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het model, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken moet je beslist alle kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. Vaak kom je tot een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met verschillende oplossingen. De (CV) gasketel springt aan wanneer dat echt nodig is. Vraag zeker een ervaren installateur in Denekamp. Verder kan je zonnepanelen / zonneboilers installeren. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Atag en Rendamax) is wel cruciaal. De gasketel springt bij als er opeens veel vraag naar warmte is. Dat kan zijn in de winter. Update: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Vind alles uit over hybride systeem in Waterhuizen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Dinkelland)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Denekamp.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie selecteer je een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Denekamp aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!