Hybride warmtepomp Deurne Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Onder ander pelletkachel, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Deurne met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site vind je aanvullende details over terugverdientijd, voordelen en nadelen , kosten, verschillende soorten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” verwarmingsketel. We zien het veel in Deurne. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een simpele en vrij betaalbare benadering om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 62%. De cv-ketel ondersteunt als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Belangrijk: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welk type pomp rijmt met mijn situatie en budget? Hieronder check je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Clausius systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Deurne. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het systeem zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De pomp is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride installatie vind je al vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Erg milieuvriendelijk

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Deurne. Exacte aantallen? Verderop lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Deurne aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €400 per jaar. Verder daalt jouw Co2 uitstoot met 2300 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Nieuw- en Sint Joosland.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel950 m3 gas + 1150 kWh per jaar€828,5€4002300 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Deurne? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 30% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Deurne.

Subsidie (ISDE) in Deurne

Het rijk biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1100 – €3200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten moet je beslist alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. In de regel ontstaat een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verscheidene combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Vraag wel een ervaren installateur in Deurne. Bovendien kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo of Rendamax) is dan noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Zoek ook naar hybride systeem in Wateringen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Deurne)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Deurne.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik kies je een kleine (175 liter) of een XL-systeem (275 liter). Met speciale zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Deurne laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!