Hybride warmtepomp Deurningen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Remeha, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Interessante opties zijn pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Deurningen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Hieronder check je bruikbare uitleg over werking, energiekosten, subsidies, kosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Deurningen. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 80%. De hr-ketel ondersteunt wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Let op: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welke installatie past bij mijn budget en eisen? Hierna vind je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Ecensy systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Deurningen. Een buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €2000.

Eenvoudig te plaatsen

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Dinkelland. Concrete cijfers? Verderop detecteer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Deurningen aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – ongeveer zo’n €390 per jaar. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 2350 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Nieuw-Amsterdam.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel2000 m3 gas€1260€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel1000 m3 gas + 1200 kWh per jaar€870€3902350 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Deurningen? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 25% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Deurningen.

Subsidie (ISDE) in Deurningen

De overheid verleent een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €800 tot +/- €4900. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het model, vermogen en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen betaam je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en natuurlijk subsidie. Meestal is het resultaat een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met verscheidene combinaties. De gasgestookte ketel doet z’n werk op op de piekmomenten. Selecteer zeker een ervaren installateur in Deurningen. Daarnaast kun je zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Brötje of Viessmann) is in deze situatie onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. Onder andere bij strenge vorst. Belangrijk: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Waterlandkerkje installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Dinkelland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een gasvrije woning in Deurningen.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor een warme douche of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en energiegebruik zoek jij een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (275 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Deurningen laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!