Hybride warmtepomp Deurze Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Vaillant, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Deurze met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Hier bekijk je alle details over subsidies, werking, voordelen en nadelen , geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Deurze. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en betaalbare manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 76%. De hr-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Bedenk wel: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk model strookt met mijn situatie en budget? Onderstaand detecteer je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Ecoforest systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Deurze. Een buitenunit (airco-achtig systeem) haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat per leidingen naar het binnendeel. Het systeem converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €2000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Vloerverwarming is niet perse nodig

Verantwoord verwarmen

Reduceert gasverbruik met 50%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Aa en Hunze. Concrete cijfers? Hieronder lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Deurze aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €380 per jaarafrekening. Eveneens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2400 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Nieuw-Balinge.

Type systeemEnergieverbruik*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1500 m3 gas€945€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel500 m3 gas + 1250 kWh per jaar€565€3802400 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Deurze? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, installatiekosten, subsidies en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 25% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Deurze.

ISDE Subsidie in Deurze

De overheid biedt een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2100 tot ongeveer € 2900. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten dien je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk resulteert dit in een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met verscheidene systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer tenminste een vakbekwame installateur in Deurze. Ook kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Elco + Sentry) is wel onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp op de piekmomenten. Bijvoorbeeld in de winter. Tip: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in Waverveen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Aa en Hunze)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Deurze.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je nooit verlegen om warm water om te benutten om te douchen of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Deurze installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!