Hybride warmtepomp Deventer Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Vaillant, Remeha, Atag, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Deventer met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Hier vind je nuttige uitleg over voordelen en nadelen , geschatte besparing, terugverdientijd, verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Deventer. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare benadering om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 81%. De hr-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welk type pomp matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder analyseer je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Geothermik France systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Deventer. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200.

Makkelijk te installeren

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Milieubewust product

Vermindert gasverbruik met 60%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Deventer. Concrete cijfers? Hierna detecteer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Deventer op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – ongeveer zo’n €370 per jaar. Tevens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1600 kilo. Lekker geld overhouden en daarnaast erg milieubewust. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Nieuw-Beijerland.

Type systeem Energieconsumptie* Energienota* Besparing* CO2-uitstoot
HR-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 2800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 550 m3 gas + 1300 kWh per jaar €606,5 €370 1600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Deventer? (update juli 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, installatiekosten, subsidies en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

De meeste kosten zitten ‘m in de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 30% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Deventer.

ISDE Subsidie in Deventer

Het rijk verleent een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2100 tot ongeveer € 2700. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren moet je alle variabelen verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Normaal ontstaat een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan tal van systemen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra capaciteit nodig is. Neem tenminste een ervaren installateur in Deventer. Daarbij kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Dietrich of natuurlijk Saunier Duval) is in dit geval noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Wedde installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Deventer)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kan je genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Deventer.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik selecteer je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (350 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Deventer installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!