Hybride warmtepomp Didam Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Didam met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Met behulp van deze site check je praktische details over werking, energieverbruik, voordelen en nadelen , kosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” CV-ketel op gas. Zeer populair in Didam. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope manier om te besparen op de energienota. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 74%. De cv-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welke uitvoering sluit aan bij mijn woning? Hieronder analyseer je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Inovatech GmbH systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Didam. Een buitenunit (airco-achtig systeem) onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De installatie is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling er er al vanaf €3200.

Gemakkelijk aan te sluiten

Prima te integreren in bestaande woningen.

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 80%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Montferland. Hoeveel precies? Hieronder vind je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Didam op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €360 per jaar. Bovendien reduceer je de CO2 uitstoot met 1650 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Nieuw-Buinen.

InstallatieEnergieconsumptie*Energierekening*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1600 m3 gas€1008€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel600 m3 gas + 1350 kWh per jaar€648€3601650 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Didam? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 30% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Didam.

Subsidie (ISDE) in Didam

De RVO biedt een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1800 – plus minus €4400. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type systeem, het aantal KW en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen behoor je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen kom je uit op een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met tal van manieren. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in Didam. Ook kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Baxi en ook Nefit) is nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. Denk aan situaties in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Weerselo installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Montferland)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kan je genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Didam.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten in de badkamer of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (150 liter) of grotere boiler (250 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Didam aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!