Hybride warmtepomp Diemen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Vaillant, Atag) wordt verboden vanaf 2021. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Diemen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Hieronder check je nuttige details over terugverdientijd, kosten, voordelen en nadelen , subsidies en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Diemen. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope manier om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 60%. De CV-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is vereist. Welke uitvoering past bij mijn huis? Hierna signaleer je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Kensa systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Diemen. Een buitenunit met ventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. Het systeem verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2300.

Makkelijk te installeren

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 60%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Diemen. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Diemen op).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €350 per 12 maanden. Ook beperk je de Co-2 uitstoot tot 1700 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Nieuw-Dordrecht.

SituatieVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel650 m3 gas + 1400 kWh per jaar€689,5€3501700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Diemen? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 35% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Diemen.

Subsidie (ISDE) in Diemen

De RVO biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1500 tot +/- €4100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren moet je alle kosten en baten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en de hoogte van de subsidie. Vaak is het resultaat een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn allerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken op de piekmomenten. Kies hiervoor altijd een betrouwbare installateur in Diemen. Daarnaast kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. Meer over al deze combinaties lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Brink en Nefit) is echter onmisbaar. De gasketel springt bij wanneer dat echt nodig is. Dat kan zijn in de winter. Noemenswaardig: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Weert installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Diemen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Diemen.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie zoek jij een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (400 liter). Met innovatieve zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Diemen laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!