Hybride warmtepomp Diepenveen Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Intergas, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Diepenveen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hier vergelijk je meer details over voordelen en nadelen , subsidies, terugverdientijd, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” cv-ketel. Zeer populair in Diepenveen. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 63%. De cv-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welke uitvoering sluit aan bij mijn woning? Hieronder detecteer je een korte uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Warmflow systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Diepenveen. Een soort airco-installatie “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. De pomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €3100.

Eenvoudig te plaatsen

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Erg milieuvriendelijk

Vermindert gasverbruik met 70%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Deventer. Waar mag ik op rekenen? Hierna signaleer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Diepenveen op).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €330 per kalenderjaar. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 1800 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Nieuw-Roden.

SituatieEnergieverbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel750 m3 gas + 1500 kWh per jaar€772,5€3301800 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Diepenveen? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Overijssel.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 40% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Diepenveen.

Subsidie (ISDE) in Diepenveen

De RVO heeft een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2300 – plus minus €2900. Het totale bedrag heeft te maken met het model, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten betaam je alle type kosten en baten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. Meestal is het resultaat een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn tal van manieren. De gasketel (CV) blijft werken als je veel warm water gebruikt. Kies hiervoor tenminste een ervaren installateur in Diepenveen. Verder kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Daalderop en Radson) is wel nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. O.a. bij strenge vorst. Let op: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Vind alles uit over hybride systeem in Wehe-den Hoorn installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Deventer)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Diepenveen.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie ga jij voor een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (400 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Diepenveen aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!