Hybride warmtepomp Diessen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Remeha, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Diessen met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je meer informatie over verschillende soorten, voordelen en nadelen , kosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Diessen. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 70%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welke installatie matcht bij mijn huis? Hieronder detecteer je een vergelijking van de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Horos systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Diessen. Het buitendeel (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €2000.

Simpele installatie

Binnen een dag geïnstalleerd

Een 'groen' systeem

Reduceert gasverbruik met 70%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Hilvarenbeek. Exacte aantallen? Verderop detecteer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Diessen op).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €310 per kalenderjaar. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 1900 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Nieuw-Vennep.

Type installatieEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel850 m3 gas + 1600 kWh per jaar€855,5€3101900 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Diessen? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiekosten, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 40% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Diessen.

Subsidie (ISDE) in Diessen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2000 tot +/- €3700. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ramen betaam je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op gas, en natuurlijk subsidie. Meestal kom je uit op een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met allerhande opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Vraag zeker een gecertificeerde installateur in Diessen. Daarnaast kan jij zonnepanelen en een zonneboiler installeren. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Atag of Novum) is dan cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. O.a. bij strenge vorst. Goed om te weten: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Weidum installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Hilvarenbeek)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Diessen.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie zoek jij een kleine (100 liter) of grote variant (400 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Diessen laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!