Hybride warmtepomp Dieverbrug Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Remeha, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Dieverbrug met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl check je aanvullende details over kosten, geschatte besparing, verschillende soorten, energieverbruik en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel CV-ketel op gas. Zeer populair in Dieverbrug. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Een simpele en voordelige benadering om de gasrekening te drukken. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 72%. De hr-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een hybride systeem. Belangrijk: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welk systeem spoort met mijn huis? Verderop analyseer je meer uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Ochsner systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dieverbrug. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat per een leiding naar het binnendeel. Het systeem zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie er er al vanaf €2200.

Eenvoudig te plaatsen

De installateur is er 1 dag mee bezig

Toekomstbestendig

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Westerveld. Waar mag ik op rekenen? Verderop analyseer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Dieverbrug op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €290 op jaarbasis. Bovendien beperk je de uitstoot van CO-2 met 2000 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Lees nu verder over hybride warmtepomp Nieuw-Weerdinge.

SituatieGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel950 m3 gas + 1700 kWh per jaar€938,5€2902000 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Dieverbrug? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, installatiewerk, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Drenthe.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 40% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Dieverbrug.

ISDE Subsidie in Dieverbrug

De overheid faciliteert in een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €900 – €3600. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te begroten betaam je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. Normaliter volgt een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn verschillende manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor tenminste een gecertificeerde installateur in Dieverbrug. Verder kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Daalderop en ook Radson) is dan onontbeerlijk. De gasketel springt bij als het echt nodig is. Onder andere in de winter. Update: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Ook interessant: hybride systeem in Wekerom installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Westerveld)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Dieverbrug.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten om te douchen of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie ga jij voor een kleine (175 liter) of een XL-systeem (250 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Dieverbrug laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!