Hybride warmtepomp Diffelen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Remeha, Atag) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Interessante opties zijn infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Diffelen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Met behulp van deze site vergelijk je alle informatie over voordelen en nadelen , energiekosten, werking, kosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde mono cv-ketel. We zien het veel in Diffelen. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een simpele en voordelige aanpak om te besparen op de energienota. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 85%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere uitvoeringen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welk model strookt met mijn budget en eisen? Verderop vergelijk je praktische info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check A1 Green Energy verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Diffelen. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat per een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat is al verkrijgbaar vanaf €2200.

Eenvoudig te plaatsen

De installateur is er 1 dag mee bezig

Erg milieuvriendelijk

Schroeft gasverbruik terug tot 70%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Hardenberg. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Diffelen aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €280 per 12 maanden. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 2050 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en daarnaast erg milieubewust. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Nieuwaal.

Type installatieEnergieverbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel2000 m3 gas€1260€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 1750 kWh per jaar€980€2802050 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Diffelen? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kostprijs, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Kosten van de pomp

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 45% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Diffelen.

Subsidie (ISDE) in Diffelen

De overheid faciliteert in een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €800 tot ongeveer € 3000. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten dien je alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De totale kosten, de besparing op energie en natuurlijk subsidie. Meestal kom je tot een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met allerlei opstellingen. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Selecteer wel een ervaren installateur in Diffelen. Verder kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Berreta of natuurlijk Radson) is in deze situatie onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Update: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Well installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Diffelen.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of in de keuken. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (300 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Diffelen aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!