Hybride warmtepomp Dijken Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele cv-ketel (van Vaillant, Intergas, Nefit, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Interessante opties zijn biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Dijken met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site signaleer je alle informatie over subsidies, geschatte besparing, energieverbruik, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Dijken. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en betaalbare oplossing om te besparen op de energienota. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 67%. De cv-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Let op: redelijke isolatie is cruciaal. Welk type pomp rijmt met mijn wensen en budget? Hierna vergelijk je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over ACM Kalte Klima verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dijken. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900.

Makkelijk te installeren

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente De Friese Meren. Waar mag ik op rekenen? Onderstaand check je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Dijken aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €460 per kalenderjaar. Daarbij reduceer je de CO2 uitstoot met 2100 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Nieuwdorp.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1500 m3 gas€945€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel500 m3 gas + 850 kWh per jaar€485€4602100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Dijken? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, installatiewerk, eventuele subsidie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

Allereerst heb je de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 30% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Dijken.

Subsidie (ISDE) in Dijken

De overheid hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1700 tot +/- €4400. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het model, het aantal KW en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten behoor je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. Meestal kom je tot een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Bij complexe installaties waar een grondboring bij komt kijken ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met allerhande opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als je veel warm water gebruikt. Neem minstens een betrouwbare installateur in Dijken. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van AWB en ook Nefit) is dan onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. Denk aan situaties in de winter. Goed om te weten: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Wellerlooi installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente De Friese Meren)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een gasvrije woning in Dijken.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of om te wassen. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie selecteer je een kleine (100 liter ) of grote variant (300 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Dijken installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!