Hybride warmtepomp Dinteloord Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, Remeha, Intergas, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Dinteloord met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze website detecteer je handige details over verschillende soorten, werking, kosten, geschatte besparing en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” CV-ketel op gas. Zeer populair in Dinteloord. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en voordelige benadering om het gasverbruik te verminderen. Ook is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 74%. De CV-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een hybride systeem. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk systeem past bij mijn situatie en budget? Hieronder analyseer je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check ADG Dynamics verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dinteloord. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2900.

Makkelijk te installeren

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Steenbergen. Een berekening? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Dinteloord op).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €450 per jaarafrekening. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2150 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Nieuwe Niedorp.

Type installatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1550 m3 gas€976,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel550 m3 gas + 900 kWh per jaar€526,5€4502150 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Dinteloord? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 25% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Dinteloord.

ISDE Subsidie in Dinteloord

De RVO heeft een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1400 – €4600. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het model, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten moet je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Doorgaans kom je tot een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verscheidene manieren. De traditionele gas ketel werkt wanneer dat echt nodig is. Selecteer zeker een ervaren installateur in Dinteloord. Verder kan je zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Alles over dit onderwerp tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Atag of Junkers) is wel cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als de warmtevraag erg hoog is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Belangrijk: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Welsum installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Steenbergen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun jij uiteraard genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Dinteloord.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om warm water om te benutten voor een warme douche of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik ga jij voor een kleine (200 liter) of grotere boiler (275 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Dinteloord installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!