Hybride warmtepomp Dinxperlo Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Hierbij kun je denken aan biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Dinxperlo met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier vind je meer uitleg over subsidies, verschillende soorten, terugverdientijd, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Dinxperlo. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en vrij betaalbare wijze om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 80%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk type pomp sluit aan bij mijn woning? Hieronder analyseer je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Aerfor verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dinxperlo. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De pomp werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Aalten. Exacte aantallen? Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Dinxperlo aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – om en nabij de €440 per 12 maanden. Tevens verminder jij CO2 uitstoot 2200 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Nieuwe Pekela.

Installatie Energieconsumptie* Energienota* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 3400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 600 m3 gas + 950 kWh per jaar €568 €440 2200 kilo

* Per 12 maanden (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Dinxperlo? (update december 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Gelderland.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 30% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Dinxperlo.

ISDE Subsidie in Dinxperlo

De overheid verleent een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2000 tot ongeveer € 4600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen moet je beslist alle baten en kosten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. In de meeste gevallen resulteert dit in een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met tal van combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Selecteer zeker een gediplomeerde installateur in Dinxperlo. Daarnaast kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Brink en Novum) is echter onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Update: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Vind alles uit over hybride systeem in Wemeldinge installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Aalten)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Dinxperlo.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (250 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Dinxperlo aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!