Hybride warmtepomp Dirkshorn Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Atag, Remeha) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “gewone” cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn het warmtenet, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Dirkshorn met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op de site analyseer je handige informatie over voordelen en nadelen , geschatte besparing, subsidies, werking en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” mono cv-ketel. Zeer populair in Dirkshorn. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare wijze om te besparen op de energienota. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik reduceer je met gemiddeld 72%. De CV-ketel “helpt” als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is benodigd. Welke installatie strookt met mijn wensen en budget? Verderop bekijk je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Air Trade Centre verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dirkshorn. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2200.

Handige snelle montage

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Schagen. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder lees je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Dirkshorn op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €420 per kalenderjaar. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2300 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Lees nu verder over hybride warmtepomp Nieuwe-Tonge.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energielasten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1700 m3 gas€1071€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel700 m3 gas + 1050 kWh per jaar€651€4202300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Dirkshorn? (update juni 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van het installeren, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 35% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Dirkshorn.

ISDE Subsidie in Dirkshorn

De landelijke autoriteit heeft een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2400 – €4700. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het type systeem, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te schatten moet je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. Normaliter is het resultaat een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Dit kan met verschillende opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij heel koude dagen. Kies hiervoor zeker een ervaren installateur in Dirkshorn. Bovendien kan je zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Brötje of Vaillant) is in dit geval noodzakelijk. De gasketel springt bij als je opeens veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Wergea installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Schagen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Dirkshorn.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie ga jij voor een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Via speciale zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Dirkshorn laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!