Hybride warmtepomp Dirksland Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Atag, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Dirksland met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site signaleer je praktische informatie over voordelen en nadelen , geschatte besparing, energieverbruik, kosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Dirksland. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en relatief goedkope manier om te besparen op de energienota. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 70%. De hr-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk systeem matcht bij mijn huis? Hieronder ontdek je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Airwell verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dirksland. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. De installatie werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €2000.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Goeree-Overflakkee. Waar mag ik op rekenen? Onderstaand analyseer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Dirksland op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €410 per 12 maanden. Tevens daalt jouw Co2 uitstoot met 2350 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Nieuwebrug.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel750 m3 gas + 1100 kWh per jaar€692,5€4102350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Dirksland? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, installatiekosten, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van het systeem

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 35% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Dirksland.

Subsidie (ISDE) in Dirksland

De landelijke autoriteit hanteert een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2000 tot +/- €3600. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken moet je beslist alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. Doorgaans is het resultaat een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan velerlei opstellingen. De traditionele gas ketel werkt wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor zeker een vakbekwame installateur in Dirksland. Verder kun jij zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée en ook Remeha) is aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Werkendam installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Goeree-Overflakkee)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Dirksland.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te wassen. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie ga jij voor een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (350 liter). Via slimme zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Dirksland laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!