Hybride warmtepomp Dodewaard Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Remeha, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Dodewaard met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Op deze website bekijk je alle details over verschillende soorten, subsidies, geschatte besparing, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Zeer populair in Dodewaard. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een simpele en voordelige manier om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 73%. De hr-ketel springt alleen bij als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welk type pomp strookt met mijn huis? Hierna vergelijk je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Alpha Innotec verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dodewaard. Een buitenunit (soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2300.

Simpele installatie

De installateur is er 1 dag mee bezig

Milieubewust product

Reduceert gasverbruik met 55%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Neder-Betuwe. Waar moet ik aan denken? Onderstaand ontdek je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Dodewaard aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €400 per jaarafrekening. Verder verminder jij CO2 uitstoot 2400 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Nieuwediep.

Type systeemEnergieverbruik*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1800 m3 gas€1134€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel800 m3 gas + 1150 kWh per jaar€734€4002400 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Dodewaard? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Productprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 30% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Dodewaard.

ISDE Subsidie in Dodewaard

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1300 – plus minus €4400. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk, vermogen (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren moet je alle aspecten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en natuurlijk subsidie. In het algemeen ontstaat een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verscheidene manieren. De traditionele gas ketel werkt als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor minstens een ervaren installateur in Dodewaard. Ook kun je zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Een uitgebreide toelichting lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Baxi en ook Thermagas) is wel onmisbaar. De gasketel springt bij als er extra capaciteit nodig is. O.a. in de winter. Goed om te weten: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Werkhoven installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Neder-Betuwe)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Dodewaard.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te koken. De boilers zijn er in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie selecteer je een kleine (150 liter) of een XL-systeem (400 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Dodewaard aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!