Hybride warmtepomp Doenrade Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Nefit, Atag) wordt verboden vanaf 2021. Jouw welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Doenrade met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website vergelijk je nuttige informatie over terugverdientijd, voordelen en nadelen , geschatte besparing, energieverbruik en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke mono cv-ketel. We zien het veel in Doenrade. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een probleemloze en voordelige aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 62%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is vereist. Welk systeem matcht bij mijn budget en eisen? Onderstaand signaleer je aanvullende details over de 2 meest populaire installaties (of check Alto refrigeration verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Doenrade. Een buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De pomp werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2100.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Milieubewust product

Vermindert gasverbruik met 50%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Schinnen. Een berekening? Onderstaand analyseer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Doenrade aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €390 per jaar. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 1600 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Nieuwegein.

Installatie Verbruik energie* Energielasten* Besparingen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1850 m3 gas €1165,5 €0 2800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 850 m3 gas + 1200 kWh per jaar €775,5 €390 1600 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Doenrade? (update december 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Limburg.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 45% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Doenrade.

Subsidie (ISDE) in Doenrade

Het rijk hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2100 tot €2800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren behoor je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de besparing op energie en de subsidies. Meestal resulteert dit in een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met tal van combinaties. De (CV) gasketel springt aan als de warmtevraag erg hoog is. Neem wel een betrouwbare installateur in Doenrade. Daarbij kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Coopra of natuurlijk Nefit) is noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra veel vraag is. Onder andere bij strenge vorst. Tip: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Wernhout installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Schinnen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Doenrade.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de afwas. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (250 liter). Met speciale zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Doenrade laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!