Hybride warmtepomp Doetinchem Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Populaire voorbeelden zijn het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Doetinchem met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Op deze website analyseer je nuttige informatie over verschillende soorten, voordelen en nadelen , kosten, subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” hr-ketel. We zien het veel in Doetinchem. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en vrij betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 72%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: redelijke isolatie is essentieel. Welke installatie past bij mijn wensen en budget? Hierna ontdek je bruikbare info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Ariston verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Doetinchem. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

Geen aanpassingen in huis nodig.

Erg milieuvriendelijk

Vermindert gasverbruik met 55%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Doetinchem. Exacte aantallen? Hierna signaleer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Doetinchem aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €370 per kalenderjaar. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 1700 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp Nieuwendijk.

Type installatieVerbruik energie*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel950 m3 gas + 1300 kWh per jaar€858,5€3701700 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Doetinchem? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, aansluitkosten, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 25% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Doetinchem.

Subsidie (ISDE) in Doetinchem

De landelijke autoriteit hanteert een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1600 – plus minus €4700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en de hoogte van de subsidie. Meestal resulteert dit in een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn allerlei oplossingen. De (CV) gasketel springt aan wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor minstens een betrouwbare installateur in Doetinchem. Bovendien kun jij zonnepanelen / zonneboilers nemen. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Bosch en ook Rodiac) is dan onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra veel vraag is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Wesepe installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Doetinchem)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Doetinchem.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, voor een warme douche of om te koken. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik ga jij voor een kleine (175 liter) of grote variant (250 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Doetinchem laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!