Hybride warmtepomp Doezum Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Vaillant, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Doezum met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Op deze website detecteer je bruikbare informatie over werking, geschatte besparing, verschillende soorten, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Doezum. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een probleemloze en niet al te dure manier om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 62%. De cv-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: redelijke isolatie is een vereiste. Welk model strookt met mijn huis? Verderop ontdek je meer details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk ARTEL verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Doezum. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €3000.

Makkelijk te installeren

Werkt ook prima met radiatoren

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 50%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Grootegast. Waar moet ik aan denken? Onderstaand lees je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Doezum aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €360 per 12 maanden. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1750 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Nieuwer Ter Aa.

SituatieEnergieverbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel2000 m3 gas€1260€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel1000 m3 gas + 1350 kWh per jaar€900€3601750 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Doezum? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, installatiewerk, subsidies en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Groningen.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 25% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Doezum.

ISDE Subsidie in Doezum

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €800 tot +/- €4500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten moet je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en de subsidies. Normaal kom je tot een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met velerlei oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als je veel warm water gebruikt. Neem tenminste een betrouwbare installateur in Doezum. Daarnaast kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Agpo en RLM) is echter benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra veel vraag is. Dat kan zijn op koude dagen. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Wessem installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Grootegast)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting gasvrij wonen in Doezum.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Doezum laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!