Hybride warmtepomp Doldersum Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Doldersum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl check je handige details over werking, energiekosten, geschatte besparing, voordelen en nadelen en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Doldersum. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en betaalbare oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 82%. De cv-ketel springt alleen bij als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Belangrijk: redelijke isolatie is essentieel. Welk type pomp matcht bij mijn wensen en budget? Hieronder analyseer je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Auer verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Doldersum. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De installatie is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling er er al vanaf €2600.

Simpele installatie

Prima te integreren in bestaande woningen.

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 75%. Dat is onze plicht!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Westerveld. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder bekijk je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Doldersum op).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €340 per jaar. Bovendien verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1850 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Nieuwerkerk.

Type opstelling Verbruik energie* Energienota* Bezuinigen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 550 m3 gas + 1450 kWh per jaar €636,5 €340 1850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Doldersum? (update december 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiewerk, eventuele subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Kostprijs

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 30% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Doldersum.

Subsidie (ISDE) in Doldersum

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1300 – plus minus €3600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het model, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen behoor je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de besparing op gas, en de subsidies. In het algemeen kom je uit op een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn allerlei systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer wel een betrouwbare installateur in Doldersum. Bovendien kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer daarover tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Buderus of Mark) is onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. Dat kan zijn in de winter. Actualiteit: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in West-Terschelling installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Westerveld)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Doldersum.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte selecteer je een kleine (175 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met innovatieve zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Doldersum installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!