Hybride warmtepomp Domburg Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Nefit, Atag, Vaillant, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Domburg met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Op deze website ontdek je praktische uitleg over kosten, energiekosten, terugverdientijd, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke verwarmingsketel. We zien het veel in Domburg. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 61%. De cv-ketel is alleen nodig als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is vereist. Welk systeem rijmt met mijn huis? Verderop analyseer je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Austria Email verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Domburg. Een buitenunit (airco-achtig systeem) neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €2800.

Handige snelle montage

Geen aanpassingen in huis nodig.

Erg milieuvriendelijk

Reduceert gasverbruik met 75%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Veere. Waar moet ik aan denken? Hieronder bekijk je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Domburg aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €330 per jaar. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO-2 met 1900 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Nieuwerkerk aan den IJssel.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1600 m3 gas€1008€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel600 m3 gas + 1500 kWh per jaar€678€3301900 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Domburg? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, installatiewerk, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zeeland.

Kostprijs

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 40% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Domburg.

Subsidie (ISDE) in Domburg

De overheid biedt een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1600 – €3000. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het merk, vermogen en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen betaam je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De totale kosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. Over het algemeen is het resultaat een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met tal van oplossingen. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Neem altijd een gediplomeerde installateur in Domburg. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Chappée en ook Nefit) is echter aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. Dat kan zijn op koude dagen. Goed om te weten: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Westbeemster installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Veere)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Domburg.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of in de keuken. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie kies je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Domburg aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!