Hybride warmtepomp Donderen Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Atag, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Donderen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Met behulp van deze site vergelijk je handige informatie over voordelen en nadelen , energieverbruik, geschatte besparing, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Donderen. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en vrij betaalbare wijze om de gasrekening te drukken. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 61%. De CV-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk model sluit aan bij mijn woning? Onderstaand detecteer je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk AWB verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Donderen. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3400.

Eenvoudig te plaatsen

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Duurzame oplossing

Schroeft gasverbruik terug tot 65%. Of 0 op de meter?

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Tynaarlo. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop check je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Donderen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €320 per kalenderjaar. Verder beperk je de uitstoot van CO-2 met 1950 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Nieuweroord.

Type opstellingEnergieverbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1650 m3 gas€1039,5€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel650 m3 gas + 1550 kWh per jaar€719,5€3201950 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Donderen? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 30% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Donderen.

Subsidie (ISDE) in Donderen

De overheid verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €900 – plus minus €4500. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren betaam je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. Normaal ontstaat een noemenswaardig rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met allerlei opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als de warmtevraag erg hoog is. Vraag tenminste een ervaren installateur in Donderen. Verder kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Buderus en Saunier Duval) is in dit geval nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. O.a. in de winter. Let op: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Westbroek installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Tynaarlo)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Donderen.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiebehoefte zoek jij een kleine (100 liter ) of grotere boiler (350 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Wil je een hybride systeem in Donderen aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!