Hybride warmtepomp Dongjum Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke hr-ketel (Nefit, Atag, Vaillant, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Dongjum met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op de site signaleer je praktische informatie over kosten, energieverbruik, voordelen en nadelen , energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Dongjum. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik te verminderen. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 73%. De hr-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is benodigd. Welk type pomp past bij mijn situatie en budget? Hierna vergelijk je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Buderus verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dongjum. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2800.

Eenvoudig te plaatsen

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoorde keuze

Reduceert gasverbruik met 65%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Franekeradeel. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop detecteer je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Dongjum aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €300 per kalenderjaar. Tevens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2050 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Nieuweschoot.

SituatieVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel750 m3 gas + 1650 kWh per jaar€802,5€3002050 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Dongjum? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, aansluitkosten, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Kosten

Allereerst heb je de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 45% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Dongjum.

Subsidie (ISDE) in Dongjum

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1700 tot ongeveer € 4400. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ramen dien je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op gas, en natuurlijk subsidie. Normaal kom je uit op een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met allerlei manieren. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Selecteer wel een ervaren installateur in Dongjum. Daarnaast kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Baxi + Remeha) is dan onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als de warmtevraag erg hoog is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Update: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Westdorpe installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Franekeradeel)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Dongjum.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie kies je een kleine (150 liter) of grote variant (300 liter). Via krachtige zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Dongjum laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!