Hybride warmtepomp Doniaga Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Onder ander het warmtenet, biomassaketel, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Doniaga met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over werking, voordelen en nadelen , energieverbruik, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Doniaga. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 82%. De CV-ketel “helpt” als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is cruciaal. Welke uitvoering strookt met mijn budget en eisen? Hieronder ontdek je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Bulex verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Doniaga. Een soort airco-installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De warmtepomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride systeem vind je al vanaf €2200.

Simpele installatie

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Milieubewust product

Reduceert gasverbruik met 70%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente De Friese Meren. Exacte aantallen? Hieronder lees je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Doniaga aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €290 per 12 maanden. Eveneens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2100 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Nieuwkoop.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Besparing*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1800 m3 gas€1134€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel800 m3 gas + 1700 kWh per jaar€844€2902100 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Doniaga? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, aansluitkosten, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 30% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Doniaga.

Subsidie (ISDE) in Doniaga

De landelijke autoriteit hanteert een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1200 tot ongeveer € 3800. Het totale bedrag heeft te maken met het merk, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te berekenen betaam je alle aspecten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Gewoonlijk ontstaat een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verscheidene combinaties. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Selecteer wel een gediplomeerde installateur in Doniaga. Ook kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Coopra of Thermagas) is onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking bij piekverbruik. Denk aan situaties op koude dagen. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Westendorp installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente De Friese Meren)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Doniaga.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Doniaga laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!