Hybride warmtepomp Driel Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Populaire voorbeelden zijn pelletkachel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Driel met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op deze website vind je meer details over terugverdientijd, kosten, energieverbruik, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Driel. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een probleemloze en vrij betaalbare wijze om het gasverbruik te verminderen. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 67%. De cv-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere installaties zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is benodigd. Welk systeem strookt met mijn budget en eisen? Hieronder check je praktische info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Eldom verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Driel. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2100.

Eenvoudig te plaatsen

Werkt ook prima met radiatoren

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Overbetuwe. Exacte aantallen? Hierna check je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Driel op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – gemiddeld €310 per jaarafrekening. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2100 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Lees nu verder over hybride warmtepomp Nijega.

Installatie Energieverbruik* Energienota* Besparingen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 550 m3 gas + 1600 kWh per jaar €666,5 €310 2100 kilo

* Per 12 maanden (update oktober 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Driel? (update oktober 2021)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van het installeren, subsidies en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 45% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Driel.

Subsidie (ISDE) in Driel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1600 tot €4800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het type, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten dien je alle baten en kosten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. In de meeste gevallen is het resultaat een behoorlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met tal van manieren. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Selecteer altijd een ervaren installateur in Driel. Verder kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Berreta of natuurlijk Junkers) is in dit geval onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Belangrijk: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Westknollendam installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Overbetuwe)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De stroom kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Driel.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte selecteer je een kleine (200 liter) of grotere boiler (375 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Wil je een hybride systeem in Driel installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!