Hybride warmtepomp Drongelen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Intergas, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Drongelen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site vind je praktische details over kosten, terugverdientijd, verschillende soorten, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel mono cv-ketel. We zien het veel in Drongelen. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en betaalbare benadering om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 85%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welk type pomp past bij mijn woning? Onderstaand detecteer je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Ferroli verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Drongelen. Een soort airco-installatie haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €2400.

Gemakkelijk aan te sluiten

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Schroeft gasverbruik terug tot 65%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Aalburg. Exacte aantallen? Onderstaand ontdek je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Drongelen aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – om en nabij de €430 per jaar. Bovendien neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1600 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Nijeveen.

Type installatieVerbruik energie*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1900 m3 gas€1197€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel900 m3 gas + 1000 kWh per jaar€767€4301600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update maart 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Drongelen? (update maart 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Brabant.

Kosten van de pomp

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Drongelen.

Subsidie (ISDE) in Drongelen

De landelijke autoriteit biedt een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2200 – plus minus €2700. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten dien je alle variabelen optellen en berekenen. De aanschafkosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk kom je tot een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met verscheidene manieren. De (CV) gasketel springt aan als je veel warm water gebruikt. Zoek daarvoor tenminste een gediplomeerde installateur in Drongelen. Bovendien kun jij zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Chappée en ook Rendamax) is wel cruciaal. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. O.a. in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Wetsinge installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Aalburg)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Drongelen.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie selecteer je een kleine (100 liter) of een XL-systeem (375 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Drongelen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!