Hybride warmtepomp Ede Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Atag, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “oude” cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Ede met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder check je nuttige informatie over voordelen en nadelen , geschatte besparing, kosten, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Ede. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een probleemloze en vrij betaalbare manier om het gasverbruik te verminderen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 81%. De cv-ketel ondersteunt wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten zijn puur voor de verwarming, en andere installaties regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Let op: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk model rijmt met mijn budget en eisen? Hieronder ontdek je meer details over de 2 meest populaire installaties (of check MDV verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Ede. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2500.

Simpele installatie

Geen aanpassingen in huis nodig.

Duurzame oplossing

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Ede. Een berekening? Hieronder check je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Ede aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €360 per 12 maanden. Tevens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2050 kilo. Flink wat goed besparen en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Noordwelle.

Situatie Gas + Elektra verbruik* Energierekening* Besparingen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 550 m3 gas + 1350 kWh per jaar €616,5 €360 2050 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Ede? (update oktober 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, installatiekosten, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 30% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Ede.

ISDE Subsidie in Ede

Het rijk biedt een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1900 – €3500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren moet je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de besparing op energie en de subsidies. Gewoonlijk ontstaat een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan allerhande oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra veel vraag is. Selecteer zeker een vakbekwame installateur in Ede. Daarnaast kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Brink en Viessmann) is dan benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Denk aan situaties in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens jij het systeem gaat bestellen. Zoek ook naar hybride systeem in Wilbertoord installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Ede)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Ede.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of in de keuken. De boilers zijn er in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter ) of grote variant (250 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Ede laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!