Hybride warmtepomp Ermelo Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Atag, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Ermelo met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina vergelijk je meer details over verschillende soorten, energieverbruik, werking, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde verwarmingsketel. We zien het veel in Ermelo. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope oplossing om de gasrekening te drukken. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 71%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welk model matcht bij mijn woning? Hierna signaleer je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Aermec subsidie).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Ermelo. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2100.

Handige snelle montage

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 55%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Ermelo. Concrete cijfers? Verderop bekijk je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Ermelo aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – eenvoudig €400 per jaar. Eveneens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2250 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Oosternieland.

Type installatie Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Besparen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1850 m3 gas €1165,5 €0 3450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 850 m3 gas + 1150 kWh per jaar €765,5 €400 2250 kilo

* Berekend op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Ermelo? (update oktober 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 45% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Ermelo.

ISDE Subsidie in Ermelo

De RVO verleent een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1900 tot +/- €3400. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het type, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten dien je alle baten en kosten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. Doorgaans vloeit hieruit voort een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met verschillende opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij heel koude dagen. Kies hiervoor altijd een gecertificeerde installateur in Ermelo. Ook kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Elco en ook Nefit) is wel onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als de warmtevraag erg hoog is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Actualiteit: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Zandhuizen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Ermelo)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Ermelo.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie kies je een kleine (150 liter) of grotere boiler (375 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Ermelo laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!