Hybride warmtepomp Jubbega Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Jubbega met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Op deze website signaleer je aanvullende informatie over werking, energieverbruik, terugverdientijd, subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” verwarmingsketel. Zeer populair in Jubbega. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een simpele en vrij betaalbare oplossing om te besparen op de energienota. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 66%. De hr-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is een voorwaarde. Welke uitvoering sluit aan bij mijn huis? Verderop vergelijk je meer info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Warmflow warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Jubbega. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling vind je al vanaf €3300.

Makkelijk te installeren

Je hele huis hoeft niet over de kop

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 70%. Dat is onze plicht!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Heerenveen. Waar moet ik aan denken? Hieronder vind je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Jubbega aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €400 per jaarafrekening. Verder reduceer je de CO2 uitstoot met 1800 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Steyl.

Type opstellingEnergieverbruik*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel2000 m3 gas€1260€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 1150 kWh per jaar€860€4001800 kilo

* Berekend op jaarbasis (update januari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Jubbega? (update januari 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Prijs van de apparatuur

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 40% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Jubbega.

Subsidie (ISDE) in Jubbega

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2100 tot €4100. Het totale bedrag hangt af van het merk en type, vermogen en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te berekenen moet je beslist alle type kosten en baten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Meestal volgt een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verscheidene combinaties. De (CV) gasketel springt aan als de warmtevraag erg hoog is. Zoek daarvoor wel een gediplomeerde installateur in Jubbega. Ook kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Brötje of natuurlijk Geveke) is wel nodig. De gasketel springt bij wanneer dat echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Let op: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Castricum installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Heerenveen)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Jubbega.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie zoek jij een kleine (100 liter ) of grote variant (300 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Jubbega laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!