Hybride warmtepomp Lioessens Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Nefit, Remeha, Atag, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Onder ander pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Lioessens met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site bekijk je meer details over voordelen en nadelen , energiekosten, werking, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” CV-ketel op gas. We zien het veel in Lioessens. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en voordelige manier om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 62%. De cv-ketel springt alleen bij als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welk systeem strookt met mijn huis? Verderop vergelijk je meer info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check ES warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Lioessens. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2900.

Makkelijk te installeren

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Milieubewust product

Vermindert gasverbruik met 75%. Bewuste energie!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Dongeradeel. Waar moet ik aan denken? Hieronder detecteer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Lioessens aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €290 per jaarafrekening. Eveneens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2400 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Vledderveen.

Type installatie Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1750 m3 gas €1102,5 €0 3600 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 750 m3 gas + 1700 kWh per jaar €812,5 €290 2400 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update oktober 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Lioessens? (update oktober 2021)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Kostprijs

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 35% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Lioessens.

Subsidie (ISDE) in Lioessens

De RVO biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1500 tot ongeveer € 3400. Het totale bedrag heeft te maken met het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten moet je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de vermindering van energieverbruik en de subsidies. Doorgaans resulteert dit in een behoorlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerlei opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Zoek daarvoor altijd een gecertificeerde installateur in Lioessens. Daarbij kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Meer daarover tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Chappée of Remeha) is in dit geval noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als het echt nodig is. O.a. in de koudere maanden. Let op: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Eerbeek installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Dongeradeel)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Lioessens.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor de bad/douche of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Lioessens installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!