Hybride warmtepomp Lippenhuizen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Atag, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Lippenhuizen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Hieronder ontdek je handige informatie over kosten, werking, energieverbruik, geschatte besparing en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” mono cv-ketel. We zien het veel in Lippenhuizen. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik verminder je zo met 74%. De cv-ketel ondersteunt als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welke uitvoering spoort met mijn situatie en budget? Hieronder bekijk je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Ferroli warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Lippenhuizen. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2900.

Handige snelle montage

Vloerverwarming is niet perse nodig

Milieubewust product

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Opsterland. Exacte aantallen? Verderop vind je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Lippenhuizen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €280 per 12 maanden. Bovendien verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1600 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Vleuten.

Type installatieEnergieconsumptie*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1800 m3 gas€1134€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1750 kWh per jaar€854€2801600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Lippenhuizen? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van het installeren, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 35% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Lippenhuizen.

ISDE Subsidie in Lippenhuizen

De RVO biedt een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1600 tot +/- €2500. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten dien je alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen volgt een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verschillende manieren. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Neem zeker een gediplomeerde installateur in Lippenhuizen. Daarnaast kan je zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Brink en Remeha) is wel benodigd. De gasketel springt bij als je veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Belangrijk: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Eersel installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Opsterland)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Lippenhuizen.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor een warme douche of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik kies je een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Lippenhuizen installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!