Hybride warmtepomp Loenen aan de Vecht Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een het warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Loenen aan de Vecht met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Op deze website check je aanvullende uitleg over voordelen en nadelen , geschatte besparing, energiekosten, kosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Loenen aan de Vecht. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en voordelige aanpak om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 78%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welke uitvoering matcht bij mijn huis? Verderop vind je een korte uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Heliotherm warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Loenen aan de Vecht. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. De pomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €2100.

Simpele installatie

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Stichtse Vecht. Exacte aantallen? Hieronder ontdek je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Loenen aan de Vecht aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €390 per jaar. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO-2 met 2000 kilo. Flink wat goed besparen en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Vogelenzang.

Type installatie Verbruik energie* Energierekening* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 650 m3 gas + 1200 kWh per jaar €649,5 €390 2000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Loenen aan de Vecht? (update juli 2024)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, aansluitkosten, eventuele subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Utrecht.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Loenen aan de Vecht.

ISDE Subsidie in Loenen aan de Vecht

De landelijke autoriteit biedt een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2300 – €4900. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het merk en type, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken behoor je alle baten en kosten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk kom je tot een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan velerlei systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra veel vraag is. Neem tenminste een gecertificeerde installateur in Loenen aan de Vecht. Bovendien kan jij zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Meer daarover lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Dru en Remeha) is wel benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking bij piekverbruik. Denk aan situaties in de winter. Let op: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Eext installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Stichtse Vecht)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan je genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Loenen aan de Vecht.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie kies je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (275 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Loenen aan de Vecht laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!