Hybride warmtepomp Longerhouw Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Intergas, Remeha, Atag) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Longerhouw met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina vind je alle details over kosten, werking, energiekosten, geschatte besparing en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Longerhouw. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en relatief goedkope wijze om te besparen op de energienota. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 79%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is essentieel. Welk systeem matcht bij mijn huis? Onderstaand vergelijk je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Hitecsa warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Longerhouw. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. Het systeem werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride installatie er er al vanaf €2100.

Handige snelle montage

Prima te integreren in bestaande woningen.

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 60%. Voor de langetermijn!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Súdwest-Fryslân. Hoeveel precies? Hierna vind je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Longerhouw op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – tot wel €330 per jaar. Tevens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2300 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp Voorhout.

Situatie Stroom & Gas verbruik* Energiekosten* Besparingen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1950 m3 gas €1228,5 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 950 m3 gas + 1500 kWh per jaar €898,5 €330 2300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update maart 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Longerhouw? (update maart 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kostprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 40% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Longerhouw.

Subsidie (ISDE) in Longerhouw

Het rijk hanteert een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2400 tot +/- €4200. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren moet je beslist alle variabelen verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk vloeit hieruit voort een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met allerlei opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Vraag tenminste een betrouwbare installateur in Longerhouw. Verder kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Berreta en ook Thermagas) is in deze situatie cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer extra capaciteit gewenst is. Wanneer? Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke cv is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Egmond aan Zee installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Súdwest-Fryslân)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Longerhouw.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik kies je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met krachtige zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Longerhouw laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!