Hybride warmtepomp Lutjebroek Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Lutjebroek met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Op deze website detecteer je alle uitleg over kosten, verschillende soorten, energieverbruik, voordelen en nadelen enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Lutjebroek. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en voordelige aanpak om de gasrekening te drukken. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 83%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Belangrijk: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk type pomp strookt met mijn situatie en budget? Hieronder ontdek je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Lutjebroek. Een buitenunit met ventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen aanpassingen in huis nodig.

Duurzame oplossing

Verkleint jouw gasverbruik met 60%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Stede Broec. Waar mag ik op rekenen? Hieronder lees je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Lutjebroek op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €350 per jaarafrekening. Eveneens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2300 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Vrouwenakker.

Type installatieEnergieverbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel700 m3 gas + 1400 kWh per jaar€721€3502300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update maart 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Lutjebroek? (update maart 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Kosten

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 30% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Lutjebroek.

Subsidie (ISDE) in Lutjebroek

Het rijk verleent een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1100 – plus minus €2600. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten moet je beslist alle variabelen met elkaar verrekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en de subsidies. Meestal vloeit hieruit voort een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met tal van combinaties. De traditionele gas ketel werkt als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer minstens een ervaren installateur in Lutjebroek. Tevens kun je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Bosch of Mark) is echter noodzakelijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als de warmtevraag erg hoog is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Ellewoutsdijk installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Stede Broec)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Lutjebroek.

Combineren met zonneboiler

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik selecteer je een kleine (100 liter) of grote variant (375 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Wil je een hybride systeem in Lutjebroek installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!