Hybride warmtepomp Medemblik Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Intergas, Vaillant, Atag, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Medemblik met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Met behulp van deze site analyseer je alle informatie over terugverdientijd, werking, voordelen en nadelen , kosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke mono cv-ketel. We zien het veel in Medemblik. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare oplossing om het gasverbruik te verminderen. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 67%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welke installatie matcht bij mijn woning? Hieronder detecteer je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Geothermik France warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Medemblik. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling vind je al vanaf €2000.

Makkelijk te installeren

Werkt ook prima met radiatoren

Erg milieuvriendelijk

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Medemblik. Wat is realistisch? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Medemblik aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €380 per kalenderjaar. Bovendien beperk je de uitstoot van CO-2 met 1600 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Weesp.

Type installatie Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 2800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 650 m3 gas + 1250 kWh per jaar €659,5 €380 1600 kilo

* Per 12 maanden (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Medemblik? (update oktober 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kostprijs, aansluitkosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Holland.

Kosten

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 45% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Medemblik.

ISDE Subsidie in Medemblik

Het rijk biedt een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1100 – plus minus €3400. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen moet je alle type kosten en baten verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Gewoonlijk ontstaat een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met verschillende opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Selecteer wel een gecertificeerde installateur in Medemblik. Ook kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Brink en ook Nefit) is in dit geval aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra veel vraag is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Fijnaart installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Medemblik)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Medemblik.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten om te douchen of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik selecteer je een kleine (175 liter) of grote variant (325 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Medemblik installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!