Hybride warmtepomp Midlum Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Interessante opties zijn pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Midlum met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl analyseer je alle informatie over voordelen en nadelen , verschillende soorten, kosten, energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Midlum. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en betaalbare benadering om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 63%. De hr-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welke installatie past bij mijn wensen en budget? Onderstaand signaleer je een vergelijking van de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Clivet systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Midlum. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat per een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van luchtstromen uit de woning. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Binnen een dag geïnstalleerd

Duurzame oplossing

Beperkt jouw gasverbruik met 75%. Of 0 op de meter?

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Harlingen. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder signaleer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Midlum op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €430 per 12 maanden. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2400 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Westerlee.

Type installatieVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1650 m3 gas€1039,5€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel650 m3 gas + 1000 kWh per jaar€609,5€4302400 kilo

* Per 12 maanden (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Midlum? (update februari 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Kosten

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 45% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Midlum.

ISDE Subsidie in Midlum

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €900 tot +/- €4800. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten betaam je alle kosten en baten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Normaal kom je uit op een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan velerlei combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Neem zeker een betrouwbare installateur in Midlum. Ook kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Brink of natuurlijk Radson) is wel onontbeerlijk. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. Bijvoorbeeld in de winter. Update: niet elke cv is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Gasselternijveenschemond installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Harlingen)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in Midlum.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie selecteer je een kleine (100 liter) of grote variant (325 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Midlum aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!