Hybride warmtepomp Mijnsheerenland Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Mijnsheerenland met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site detecteer je nuttige informatie over voordelen en nadelen , verschillende soorten, subsidies, kosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende verwarmingsketel. Zeer populair in Mijnsheerenland. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en voordelige manier om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 67%. De hr-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Let op: matige tot goede isolatie is essentieel. Welk type pomp rijmt met mijn woning? Hieronder analyseer je bruikbare info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Ecopomp systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Mijnsheerenland. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €2400.

Gemakkelijk aan te sluiten

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 65%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Binnenmaas. Hoeveel precies? Hieronder ontdek je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Mijnsheerenland op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €350 per 12 maanden. Eveneens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1950 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Westknollendam.

Type opstelling Energieverbruik* Energiekosten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3150 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 1400 kWh per jaar €595 €350 1950 kilo

* Per kalenderjaar (update oktober 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Mijnsheerenland? (update oktober 2021)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 45% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Mijnsheerenland.

Subsidie (ISDE) in Mijnsheerenland

De overheid hanteert een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1400 – €4700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren dien je alle baten en kosten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Doorgaans kom je uit op een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerhande manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Neem zeker een vakbekwame installateur in Mijnsheerenland. Daarnaast kan je zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld AWB of Intergas) is echter benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als het echt nodig is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Geervliet installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Binnenmaas)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kan je genereren met eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Mijnsheerenland.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie zoek jij een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Wil je een hybride systeem in Mijnsheerenland installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!